Nádraží Praha Vyšehrad

[google-map-v3 shortcodeid=“7b2247c4″ width=“100%“ height=“350″ zoom=“17″ maptype=“roadmap“ mapalign=“center“ directionhint=“false“ language=“default“ poweredby=“false“ maptypecontrol=“true“ pancontrol=“true“ zoomcontrol=“true“ scalecontrol=“true“ streetviewcontrol=“true“ scrollwheelcontrol=“true“ draggable=“true“ tiltfourtyfive=“false“ enablegeolocationmarker=“false“ enablemarkerclustering=“false“ addmarkermashup=“false“ addmarkermashupbubble=“false“ addmarkerlist=“50.067694,14.420075999999995{}1-default.png{}Nádraží Praha Vyšehrad“ bubbleautopan=“true“ distanceunits=“km“ showbike=“false“ showtraffic=“false“ showpanoramio=“true“]

O Vyšehradském nádraží jsem až do tohoto víkendu vůbec nevěděl. Dostal jsem se k němu cestou přes Vyšehradský železniční most a hodně mě toto zchátralé nádraží nadchlo. Je v krásně polorozpadlém stavu.

Bohužel nepěkné zjištění bylo, když jsme se k objektu přiblížili. Zjistili jsme, že je normálně obydlené. Fotili jsme tedy opatrně, ale i přesto jsme byli přistiženi a z nádraží nás vykázali. Proto mám ze strany od kolejí jen několik málo fotek. Proto raději sami zvažte, jestli vám to za ty fotky stojí. Nicméně pokud budete opatrní a jen půjdete udělat několik fotek, myslím, že se to obejde bez problému. Kdybychom se nepřiblížili až těsně k budově, tak si nás možná ani nevšimnou.

Moc se mi líbí ten stav nádraží. Budova je krásně zničená a zchátralá. Je to perfektní pozadí a umím si představit, že by se tam dobře fotily portréty. Pokud by vás tedy nevykázali. I když teoreticky by se dalo s osazenstvem nádraží nějak domluvit. To jsem ale nezkoušel 🙂

Vstup k nádraží je možný několika způsoby. Buď se budete šplhat po svahu z druhé strany nádraží a nebo je lepší cesta. Když přijdete k budově nádraží směrem od silnice a vydáte se doprava, tak po několika metrech narazíte na schody nahoru (u takové boudy). Tam se dá bez problémů dostat k nádraží z druhé strany. Alespoň v únoru 2012 tato cesta byla normálně přístupná.

Vstup na pozemek kolem nádraží je tedy na naše nebezpečí. A vzhledem k tomu že tam stále jezdí vlaky, tak je myslím samozřejmé, že je třeba dávat pořádně pozor. Zvlášť pokud se pohybujete blízko kolejí.

David Nogol

Živím se jako portrétní fotograf, jsem autorem knihy Jak na focení portrétů. Baví mě nejenom samotné fotografování, ale rád o fotografování píšu a pomáhám ostatním fotografům k lepším fotkám. Pořádám fotografické kurzy a workshopy a aktuality o mě najdete na mém Instagram profilu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *