Přechod z Canonu 350D na Canon 60D

Už to vypadalo, že s Canonem 350D budu fotit navěky. Dneska jsem si konečně udělal radost a po mnoha letech jsem si pořídil nový foťák a objektiv. Po velmi dlouhém uvažování a vybírání jsem vybral Canon 60D spolu s objektivem Tamron 17-50mm f2.8 (novější verze se stabilizací).

I když mám proti modelu 60D několik výhrad, v mé situaci se jednalo o nejlepší volbu. Stejně tak je to i u toho Tamronu. Je to obrovský skok kupředu. Přeci jen 350D je velmi starý fotoaparát a už mě při focení dost omezoval. Stejně tak setový objektiv (jeden z nejhorších, co Canon vyráběl…novější stabilizovaná verze je mnohem lepší). Tuhle sestavu jsem kupoval v roce 2007 z druhé ruky a vydržela až do dnes. Doufám, že i 60D mě bude sloužit tak dlouho 🙂

Teď jsem teprve přišel s novým Canonem domů a nabíjím akumulátor. Co mě ale na první pohled zaujalo oproti mému historickému kousku je ergonomie. 60D se v ruce drží perfektně. Taky hledáček je perfektní (není to sice fullframe, ale i tak je pěkně světlý a dost velký). Brzo sepíšu první dojmy z používání – hned zítra ráno ho půjdu otestovat do terénu a při troše štěstí objevím nová místa na focení v Praze 🙂

Jo a mimochodem…pro foťák jsem si byl v AARONu a mile mě potěšil jejich přístup. Sehnali nabitý akumulátor, abych si mohl objektiv vyzkoušet, jestli netrpí na FF/BF a byli celkově hodně ochotní. Pokud si tedy budete chtít pořídit nějakou foto techniku, doporučuju si zajít do AARONu.

A první fotodokumentace (v hrozné kvalitě, foceno mobilem):

imag0728 imag0729 imag0730

David Nogol

Živím se jako portrétní fotograf, jsem autorem knihy Jak na focení portrétů. Baví mě nejenom samotné fotografování, ale rád o fotografování píšu a pomáhám ostatním fotografům k lepším fotkám. Pořádám fotografické kurzy a workshopy a aktuality o mě najdete na mém Instagram profilu.

1 odpověď

  1. Magdaléna napsal:

    Dobrý den,
    chci s zeptat co si myslíte o koupi fotoaparátu z bazaru?? Konkrétně Canon EOS 350D? Je to pouze příklad, ještě jsem to úplně nepromyslela… Fotoaparát chci pouze na osobní focení. Chci se zaměřit na focení přírody a zvířat.

    Děkuji za odpověď.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *